Kiinnostavaa

Kunniapuheenjohtajamme Jaakko Raholan syötäviä sanoja

Suorittaisitko hygieniapassin?

Nykyisin ravintoloiden, opetuskeittiöiden ja muiden yleisten ruoanvalmistustilojen käyttäjiltä edellytetään hygieniaosaamistodistusta eli ns. hygieniapassia. Myös me IWFS:n jäsenet tarvitsemme jatkossa hygieniapassin, jos haluamme päästä kokkaamaan tällaisiin tiloihin. Passi on henkilökohtainen – jos siis haluat varmistua, että jatkossa pääset tilaisuuksissamme keittiöryhmään, passi kannattaa hankkia saman tien.

Hygieniapassin voi suorittaa kuka tahansa, mitään alan koulutusta tai kokemusta ei edellytetä. Testausmahdollisuuksia on useita, mutta suosittelemme Viikki Food Centerin järjestämää hygieniapassitestiä. Ennen testiä on mahdollisuus osallistua tunnin tehokertaukseen klo 17–18 samassa paikassa. Viikki Food Center lähettää kaikille ilmoittautuneille aineistolinkkejä itsenäistä opiskelua varten.

Testejä järjestetään melko säännöllisesti, testiajankohtia ja lisätietoja löydät osoitteesta http://www.viikkifoodcentre.fi/viikkifoodcentre/palvelut/fi_FI/hygieniapassihygieniapassitesti/

Ilmoittaudu hygieniapassitestiin ja tehokertaukseen suoraan Viikki Food Centeriin sähköpostilla osoitteeseen pirjo.pakarinen(at)viikkifoodcentre.fi.

Testin hinta on 45 euroa, testin ja tehokertauksen hinta yhteensä 65 euroa. Osallistuminen maksetaan käteisellä testitilaisuudessa. Suoritettuasi hygieniapassin se on voimassa toistaiseksi.

Yhdistyksen keittokirjoja pian taas saatavilla

Nyt uusintapainoksesta edullisesti, vaikka joululahjaksi.

1 kpl 10€
5 kpl 40€
10 kpl 70€

Varaa pian, saatavuus on rajallinen.

Eikö sinulla ole vielä yhdistyksen essua?

Ota yhteys yhdistyksen sihteeriin Jaana Keräseen, jaana.keranen(at)peltonenlmr.fi tai 040-5229752, tilataksesi essun. Essuja ei ole jatkuvasti saatavilla, mutta niitä tilataan taas, kun tilauksia on riittävästi kasassa.

Tasting-lasien hankinta

Toivomme, että jäsenet käyttäisivät yhteisissä tilaisuuksissamme maisteluun tarkoitettuja ISO-standardilaseja. Tämä helpottaa viinien kaatamista ja yhtenäistää kattausta. Lasit myydään 6 kpl pahvipakkauksissa, joissa niitä on helppo kuljettaa.

Lasit voi hankkia omin päin tai seuran yhteistilauksella hintaan 18€/6 kpl. Ota 14.12.2012 mennessä yhteyttä Jaanaan (jaana.keranen(at)peltonenlmr.fi tai 040-5229752), jos lasien hankinta on ajankohtaista.

Partners

Linkki kansainvälisille sivuille – André L. Simon: Partners, A guide to the game of wine & food match-making
Suojattu samalla salasanalla kuin valokuvat.